Водачът на листата на „БСП за България“ в Ловеч посети болниците в Троян

Водачът на листата на „БСП за България“ в Ловеч посети болниците в Троян

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 104

Водачът на листата на БСП за България в Ловеч Вяра Емилова, заедно д-р Валентина Алаксандрова, депутат от 44 Обикновено народно събрание, посети двете болници в Троян.

В срещата участваха и троянските кандидати за народни представители от листата на БСП Младен Богдански и Васил Гадевски.

Първо кандидатите за народни представители и д-р Валя Александрова посетиха Белодробната болница в града, където ги посрещна управителят на здравното заведение д-р Цветомила Дудевска. Открита през 1905 г., с повече от 100 годишни традиции в диагностиката, лечението и профилактиката на белодробни заболявания, днес болницата разполага с висококвалифицирани специалисти, модерна апаратура и прилага най-високите стандарти за медицински грижи.

„Подкрепяме работата на Община – Троян по създаване на целеви фонд за студенти по медицина, които получават по време на обучението си стипендии, съгласно подписан с местните болници договори за работа в тях след приключване на обучението. Такива специалисти има в Белодробната болница в града“ – обясни водачът на листата на левицата Вяра Емилова след срещата и посочи, че това следва да се превърне в национална политика.

Групата от кандидати за народни представители посетиха и Многопрофилната болница за активно лечение в Троян „Д-р Георги Стоев – Шварц“, където бяха посрещнати от управителя на здравното заведение д-р Пенко Бамбов. На срещата стана ясно, че в болницата идват хора от цяла България, които се нуждаят от лечение, диагностика или операция поради различни болести, болестни състояния и злокачествени образувания. Всички разчитат на изключително професионално подготвения екип от лекари, медицински сестри и санитари.

„В условията на ковид-пандемия общинските болници играят важна роля в здравната система в региона. Именно ковид доказа правото им на живот“ – посочи на срещата с ръководството на болницата водачът на листата на „БСП за България“ Вяра Емилова. Според Емилова държавата трябва да полага особени грижи към общинските болници в планинските и труднодостъпни райони и да осигури целево финансиране за медицински специалисти в общините. Емилова подчерта, че важна задача за БСП е отпадане на статута на търговски дружества на болниците, в това число и на общинските.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top