Вяра Емилова: БСП има план за развитие на регионите и общините

Вяра Емилова: БСП има план за развитие на регионите и общините

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 51

Община Летница е известна на специалистите по цял свят със своето сребърно тракийско съкровище от IV в. пр. Хр., открито случайно през 1963 г. в бронзов котел в двора на ТКЗС-то. Изработено е от бронз и сребро, диаманти и злато.

А близостта на красивите Крушунски водопади, Деветашкото плато и пещера прави от общината предпочитано място за туризъм.

Днес Летница е пример за добро управление. Кметът на община Летница д-р Красимир Джонев разказа на Вяра Емилова, водач на листата на „БСП за България“ в Ловеч, и Минчо Казанджиев, втори в листата, за постигнатото в общината.

На срещата присъства и председателят на БСП – Летница Адриан Джонев.

Общината е положила сериозни усилия да опази естествената красота на природата – всички отпадъци по селата и в околността се събират и изхвърлят на определени места – нещо, което не може да се каже за много от общините в страната.

Община Летница има изготвен ОУП, който регламентира предназначението и развитието на територията, така че да няма случайно и неразрешено застрояване в района.

Според кмета Джонев именно доброто географско разположение на общината спомага за нейния растеж. През общината преминават важни транспортни коридори. Коефициентът на икономическа активност в общината постепенно нараства, а общината полага сериозни усилия за устойчиво развитие на малките и средните предприятия.

По отношение на земеделието в общината са налице благоприятни почвено-климатични условия за отглеждане на характерните земеделски култури.

„Община Летница е една от малкото общини в областта със запазено ниво в инвестициите и нарастването на продукцията в селското стопанство. За това спомагат добре развита социална инфраструктура, съобразена с обслужваното население и населените места“, коментира след срещата Вяра Емилова. Тя посочи, че е приятно изненадана от наличния административен капацитет и опит в общината за подготовката и реализацията на европроекти.

Според Вяра Емилова не само младите, но и бизнесът се нуждаят от достъпен интернет.

Без наличие на комуникационни възможности не е възможен икономически просперитет в населени места на общината“ – посочи Емилова и добави, че днешното управление на ГЕРБ в Ловеч просто не полага усилия в тази посока.

Вяра Емилова добави, че днес силна България е възможна само ако всяка от общините в страната се вдигне икономически и демографски на крака. Силната регионална политика на „БСП за България“ може да подпомогне тези трудни местни процеси с достъп до повече инвестиции, подобряване на транспортната и интернет комуникация между отделните общини, както и централните пътни артерии.

Но най-важното, за да върнем хората в родните им места, е да има работа и прилични доходи. А тази цел ще бъде постигната, ако в общините остават повече средства от местните данъци и такси, особено в условията на пандемия“ – заяви водачът на Ловешката листа и подчерта, че именно такъв е планът на левицата за развитие на регионите.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top