Посланикът на Русия направи своето първо посещение в Троян

Посланикът на Русия направи своето първо посещение в Троян

Новини 0 мнения 43

Нейно превъзходителство Елеонора Валентиновна Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България, направи своето първо посещение в Троян. Тя бе придружена от Филип Воскресенский, пълномощен министър в посолството, и Валентин Солодкин, ръководител на отдел „Двустранни отношения и вътрешна политика“.

Срещата бе осъществена по покана на кмета на общината Донка Михайлова, която изтъкна историческите връзки на Троянския край с Русия.

Домакини и гости обсъдиха възможностите за по-тясно сътрудничество на община Троян с руски партньори, като специално се спряха на възможността за сътрудничество с руски туроператори за организиране на поклоннически и спа туризъм. Друга тема беше ролята на побратимените градове, така че да нараснат възможностите за бизнес контакти между български и руски фирми. Троян има многогодишни традиции в сътрудничеството с руския град Кашира и смятаме, че подобни връзки ще са плодотворни и в бъдеще.

По думите на Михайлова отношенията между двете страни се развиват на две плоскости – тази на международната политика, която във времето има различни измерения, и тази на отношенията между градовете, регионите и хората. Тя изрази надежда, че руският посланик ще направи необходимото за да подкрепи задълбочаването и укрепването на тези връзки.

Делегацията поднесе цветя пред паметника на ген. Карцов – освободител на Троян – и продължи визитата си с посещение на Троянския манастир „Успение Богородично“ и на Националното изложение на художествените занаяти в Орешак.

За организацията на срещата помогна и г-н Иван Гранитски, който донесе за НЧ „Наука – 1870 г.” (Троян) значително дарение от книги от личната библиотека на поета Любомир Левчев.

Снимките от срещата са представени с любезното съдействие на община Троян и могат да бъдат разгледани тука.

11 ноември 2021

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top