В памет на Христо Петков

В памет на Христо Петков

In memoriam, Новини 0 мнения 354

Опечалено семейство!

Близки и приятели на другаря Христо Петков Христов!

Позволете ми от името на БСП – Троян, БАС – Троян и Българска социалистическа младеж, ОПО „Цветан Керешки“ да поднеса нашите най-искрени съболезнования за кончината на Христо Петков.

Роден е на З1.04.1939 г. в трудолюбиво селско семейство в с. Балканец. След завършване на средното си реално образование се записва да учи във Висшия икономически институт „Димитър Ценов“ – гр. Свищов, където е съвипускник с бъдещите троянски партийни и стопански ръководители Никола Койнов, Минко Шошков, Дочо Дочев и редица други.

Като добре подготвен и съзнателен студент, той се утвърждава като активист във Институтския комитет на ДСНМ. След завършване на Института е приет за член на БКП. Свързва живота си с Ганка Христова. Прекрасен и уважаван гражданин и човек, той бързо се утвърждава като ръководител на Градския комитет на БКП. Повече от 15 години е главен счетоводител на Троянския клон на БНБ, който утвърждава кредитите на всички държавни и кооперативни предприятия в Троянската селищна система.

Останал верен на социалистическата идея, след 10.X!.1989 г. той е един от основните активисти на Общинската организация на БСП; два мандата е общински съветник.

Като общински съветник Христо Петков винаги проявяваше голяма компетентност и принципност при решаването на различни въпроси. Беше от малкото общински съветници, които горяха с проблемите на хората и като апостол обикаляше строителните обекти, провеждаше и срещи с всички жители на общината.

Със смъртта на другаря Христо Петков Общинската партийна организация изгуби не само един достоен и честен гражданин, който като общински съветник беше еталон за групата общински съветници от БСП, но и един достоен, последователен и високоерудиран член на БСП.

Христо Петков, заедно с Лило Трифонов, беше един от основателите на ОПО „Цветан Керешки“. Той подаде ръка, помогна за създаването и развиването на много млади кадри. Винаги работеше със сърце и душа, а не за ползи и облаги.

Партийната организация осиротя с още един достоен партиен член.

Но на негово място ще дойдат нови можещи и знаещи, които ще продължат запознатото от него.

Никога няма да те забравим, другарю Петков!

Днес свеждаме глави пред достойния ти житейски път.

Почивай в мир!

БСП – Троян

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top