Общинска конференция на БСП – Троян

Общинска конференция на БСП – Троян

Избори, Местни избори 2023, Новини 0 мнения 90

Днес в залата на община Троян се проведе конференция на Общинската организация на БСП – Троян.

Конференцията изслуша и прие отчета на г-жа Донка Михайлова за извършеното в общината по време на третия ѝ мандат като кмет на община Троян.

Приет беше и отчетът на групата общински съветници от БСП, представен от председателя на групата инж. Владимир Хаджийски.

След това конференцията пристъпи към избор на кандидатите на Българската социалистическа партия за насрочените за 29 октомври местни избори.

Всички основни партийни организации в общината са предложили за кандидат за кмет на община Троян Донка Михайлов. Общинската организация на БСП – Троян смята, че г-жа Михайлова не само е най-успешният „червен“ кмет в България, а и един от най-успешните и достойни кметове в страната от началото на промените.

Конференцията единодушно избра Донка Михайлова за кандидат на Българската социалистическа партия за кмет на община Троян.

Конференцията гласува и за кандидати за кметове на част от селата, в които ще се гласува за кмет.

Приета беше и листа на кандидатите за общински съветници.

Гости на конференцията бяха:

Ирена Анастасова, народен представител от парламентарната група на „БСП за България“; Ивелина Ангелова, областен координатор на БСП – Ловеч; Минчо Казанджиев, председател на Областната организация на БСП – Ловеч.

След конференцията Донка Михайлова, кандидатите за кметове на села и кандидатите за общински съветници се срещнаха с журналисти от местни медии.

Г-жа Михайлова представи накратко своите мотиви да се кандидатира за четвърти път за кмет на община Троян:

„Ще си призная, че дълго обмислях решението си дали да се кандидатирам за четвърти мандат. В крайна сметка реших да го направя най-вече поради две причини.

Първата: Работи ми се. Работи ми се за Троянска община.

Второ: Бих искала да довърша важни проекти, други да започна. Имам мечти за общината ни, които много искам да сбъдна.

Обмислях дали да изляза като независим кандидат. Известно е, че аз съм лявомислещ човек, също така е известно, че умея да работя с другомислещи и да обединявам различни хора около общи идеи за развитие. Но лоялността е качество, на което държа и което определи решението ми да приема предложението на общинската организация на БСП да ме издигне. Защото това са хората, които за три мандата никога не ме предадоха и никога не поискаха от мен да постъпя безпринципно. Ще се радвам на подкрепата и на други партии и организации, с които сме работили и ще работим заедно за общината ни.

Защото успяваме заедно!“

Запис на пресконференцията можете да видите тук.

БСП Троян

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top