До Брюксел и обратно

До Брюксел и обратно

Новини 0 мнения 59

По покана на Цветелина Пенкова (български представител в Европейския парламент, член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент от квотата на представителите ни от Българската социалистическа партия) двама членове на Младежкото обединение на БСП – Ловеч посетиха Европарламента. Христо Костов (заместник-председател на МО на БСП – Троян) и Павел Георгиев (заместник-председател на МО на БСП – Ловеч) бяха част от българската делегация, която се състоеше от общо двадесет и девет души от цялата страна.

На 15 ноември групата отлетя от София за Брюксел. На следващият ден всички бяха на официално посещение в Европейския парламент, където се срещнаха с Цветелина Пенкова, избрана за евродепутат от листата на БСП. Цветелина Пенкова запозна българската група със своята дейност и с дейността на Европарламента. В знак на благодарност младият историк Христо Костов поднесе специален подарък на нашия евродепутат – сборника с творби на млади троянски творци „Гласът на душата“, том IV, който излезе през тази година.

По-късно групата разгледа парламентарната зала и сградата на европейската институция. Всички си направиха снимки на фона на българското знаме, подредено заедно със знамената на държавите членки на обединена Европа. Като допълнителен елемент към програмата се добави и посещението на музея на Европейския съюз, който представя богатата история на Съюза. Накрая всички членове на делегацията бяха поканени на официална вечеря с българския евродепутат

Гостите от българската група успяха, макар и за кратко, да разгледат красивата столица и да се потопят в нейната романтика. Всички се върнаха на родна земя на 17 ноември.

Посещението в Брюксел е една добра възможност за младите лидери – Христо Костов и Павел Георгиев – да се докоснат до европейските управленски практики. Това също е силен старт за тяхното бъдещо развитие.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top