Честит празник на буквите, знанието и българщината

Честит празник на буквите, знанието и българщината

Избори, Местни и европейски избори 9 юни 2024, Новини 0 мнения 11

С грандиозно тържество троянци отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Гости на тържеството бяха Ирена Анаястасова, водач на листата на „БСП за България” за 11 МИР – Ловеч, заедно с кандидати за народни представители и евродепутати.

В своето лично обръщение към домакините г-жа Анастасова каза:

„Искрено съм щастлива, че се потопих в тази атмосфера на усмивки, на грейнали детски очи, на преклонение пред нашите Първоучители! Всичко това ми е близко, то е смисълът на живота ми! Благодаря за поканата на кмета на общината – Донка Михайлова. Оценявам високо усилията на троянци да запазят и развиват традициите български, да поставят на пиедестал грижата за децата, за тяхното възпитание и образование. Това е и една от причините градът да се развива, да е жив и усмихнат, подреден и сигурен!

Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината! Нека държим високо факела на просветата, каквото и да ни струва това! Ние го можем, а България го заслужава!“

Във връзка с предизборната платформа Ирена Анастасова подчерта, че образованието не е просто част от една предизборна платформа, а част от многогодишната политика на БСП:

„БСП поставя образованието като основен приоритет в своята политика. Ние ще отстояваме финансиране на образованието не по-малко от 5% от БВП, както и 1% за висше образование, 0,5% за наука и 1% за култура. Инвестициите в образование и наука са тези, които могат да изведат страната ни до сериозен растеж в икономиката.

Средствата, вложени за придобиване на образование и професионална квалификация, на знания и умения на хората, са основен фактор за нарастване на производителността на труда. Възвръщаемостта на тези инвестиции е голяма – както за обществото като цяло, така и за отделния човек. Разбира се, образованието се нуждае от адекватни, а не привнесени или измислени в кабинетите реформи и БСП има волята това да се случи! Само така ще постигнем качествено образование – проблем, чието решение не търпи никакво отлагане!”

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top