Начало на предизборната кампания на БСП в община Троян

Начало на предизборната кампания на БСП в община Троян

Новини, Общински съветници, парламентарни избори 2021 0 мнения 413

С няколко срещи с жителите на общината започна кампанията за предстоящите парламентарни избори.

Ирена Анастасова, водач на листата на Българската социалистическа партия в 11 Многомандатен избирателен район, и нашият троянски кандидат д-р Валентина Александрова (Найденова) се срещнаха с учители, представители на бизнеса, работници. Посетиха и знакови не само за общината, но и за страната духовни институции като Троянския манастир и Природонаучния музей в Черни Осъм.

В Троянския манастир
Разговор за бъдещето на един уникален музей и за музейното дело в България
Срещата с учителите – среща между колеги.
Проблемите на българското образование са основна задача на Ирена Александрова като парламентарист

Двете кандидатки разговаряха за наболелите проблеми на страната, но и на отделния човек, на отделните професионални общности. Те накратко представиха и основните акценти в предизборната платформа на Българската социалистическа партия, стъпила върху призива „Поискай промяната! Правила, сигурност, справедливост“.

Ирена Александрова е била народен представител в 42 и 44 Обикновено народно представителство, член на Комисията по образование и култура, а последния мандат – и заместник-председател на тази комисия.

Няма нужда да представяме на троянци д-р Александрова. Тя беше наш представител в 44 ОНС, не само познава отлично нашия край, а и безрезервно помагаше за решаването на много местни проблеми – както в града, така и в селата. Трета в листата на БСП за Ловеч, тя ще получи нашата лична подкрепа чрез избора на преференции по време на изборите на 4 април.

Последната среща в този първи и много наситен ден на предизборната кампания беше с активисти и симпатизанти на Българската социалистическа партия, който се проведе в салона на читалището.

Г-жа Анастасова и д-р Александрова бяха приветствани с „Добре дошли!“ от кмета на общината Донка Михайлова, която добре ги познава – както от съвместната си работа с тях, така и в личен, човешки план.

Ирена Атанасова направи впечатление с доброто познаване на проблемите на общината. Въпреки че не е свързана с Троян, за краткото време след номинирането си за водач на листата на БСП в 11 МИР тя е опознала проблемите и най-важните задачи, за чието решаване е необходима подкрепа с лостовете на парламентаризма. Тя пое ангажимент за поне три фундаментални задачи на района: целогодишната проходимост на Беклемето, изграждането на новата спортна зала на града и укрепването на местното ВиК дружество.

Троянци са запознати с парламентарната работа на д-р Александрова от подробните ежегодни отчети, които тя представяше на своите избиратели. В своето изказване днес тя очерта и предстоящите задачи на социалистите в следващото народно събрание – връщане към основните принципи на парламентаризма чрез обективно обсъждане на всеки законопроект, грижа за хората, подкрепа на най-уязвимите групи от българското население.

Бяха зададени много въпроси – за работата в партията, за провеждането на самите избори, за сътрудничеството с различни партии и коалиции.

Всички мечтаем за промяна – с надеждата, че управлението на страната ще промени нашето собствено бъдеще.

На 4 април, с бюлетина номер 4!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top